Tuesday, 20 January 2015

Garfield


A few years ago, when I lived in my parents house yet. My little sister owned a male cat, Garfield-looking cat. Plump, orange and striped. Sister's cat's name was a tiger "Tikru". The cat was a mixed-breed domestic cat. We lived in the countryside, so the cat got to walk alone in the wild. Prey on mice. Sometimes cat was damaged, but it is a male cat's life. It is natural to fight for females and territory. One day Tikru did not come home at all, to eat, to drink, to spin and take a nap. We waited a day, weeks, years. The cat disappeared without a trace. We are looking for the little success. I have never been a cat person, but sometimes I miss Tikru. It was a family member and a part of its moments of my life. Although Tikru always interfered with school assignments to do with sleeping on top of textbooks and playing towel rubbers.

Muutama vuosi sitten, kun asuin vielä vanhempieni luona. Siskoni omisti uroskissan, joka näytti "karviselta". Pullea, oranssi ja raidallinen. Kissan nimi oli Tikru ja se oli sekarotuinen maatiaiskissa. Asuimme maaseudulla ja Tikru sai metsästää luonnossa. Joskus se loukkasi itsensä taistellessaan naaraista. Eräänä päivänä Tikru ei tullutkaan enää kotiin, syömään, juomaan ja päiväunille. Odotimme päivän, viikon ja lopulta vuosia. Kissa oli kadonnut jäljettömiin. Etsimme sitä huonolla menestyksellä. En ole koskaan ollut niin sanottu "kissaihminen", mutta joskus kaipaan Tikrua kovasti. Se oli perheenjäsen ja osan sen hetkistä elämääni. Muistan aina kun Tikru häiritsi koulutehtävien tekemistä nukkumalla kirjojen päällä ja kadottamalla pyyhekumeja.

CANON EOS 450D | TAMRON SP 60MM F/2 MACRO | ISO 400 | F/4 | 1/60 | 60MM

No comments:

Post a comment

LABELS

ANIMALS (29) ART (5) BLACK&WHITE (3) DECOR (2) HAPPENING (9) LANDSCAPE (24) LIGHT (5) MACRO (29) NATURE (35) NIGHT (1) PEOPLE (13) PORTRAITS (8) SEASONS (33) TRAVELING (19)